Reţete de la cititori: Papanaşi cu brânză – Lari Delia

27 aprilie 2014 11:19   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 100 g zahăr, 2 ouă, 200 g făină superioară, esenţă de vanilie, un vârf de linguriţă de bicarbonat, 200 ml smântână, 100 g dulceaţă.

Preparare

Într-un bol puneţi brânza şi ouăle.Adăugaţi zahărul, esenţa de vanilie şi bicarbonatul. Amestecaţi toată compoziţia bine cu o lingură. Urmează faina - o amestecaţi la fel cu lingura. Presărăm făină mai multă pe masa de lucru, cu lingură scoateţi aluatul pe această făină.Atent cu mâinile presărate cu făină, uşor formaţi o bilă de aluat - nu îl frământăm, doar adunăm.

Împărţiţi bila de aluat în 8 bucăţele uniforme. Din fiecare bucată mai tăiaţi cam o bucăţică de mărimea unei nuci - pentru capacul de papanaşi. Acum formăm papanaşii - din bucăţica mică formaţi o bilă, din cea mai mare formaţi cu mâinile la fel o bilă mai mare. Apoi o puneţi pe masa presărată cu făină şi înfigeţi degetul în mijloc, rotiţi uşor aluatul împrejurul degetului ca să lărgiţi gaura. În aşa fel faceţi toţi papanaşii. Într-o tigaie adâncă încingeti mai mult ulei, adăugaţi o serie de papanaşi şi lăsaţi să se rumenească bine pe o parte.

Atenţie la ei, că se rumenesc foarte repede. La fel faceţi şi cu ceilalţi papanaşi, apoi îi scoateţi pe o farfurie acoperită cu şerveţele, să se scurgă uleiul. Se pune un papanaş mare în farfurie, se pune dulceaţă în mijloc. Peste dulceaţă puneţi 1-2 linguri de smântână şi deasupra biluţa mică de papanaş.

Mai multe