Reţete de la cititori: Pariziene cu cremă de vanilie făcută în casă - Bruma Coca

16 august 2013 9:38   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare.

Într-un bol se pune la crescut drojdia cu laptele călduţ şi zahărul pentru circa 10 minute. Într-un vas mai mare se cerne făina, în mijloc se pun ouăle, drojdia dospită, zahărul, sarea, coaja de la lămâie şi untul topit.

Se frământă şi se adaugă puţin câte puţin laptele rămas până se obţine un aluat ca de cozonac. Îl lăsăm la dospit până îşi dublează volumul.

Între timp preparăm crema: Gălbenuşurile se amestecă cu 100 ml lapte şi cu amidonul, se adaugă restul de zahăr, zahărul vanilat şi restul de lapte. Se pune pe foc până se îngroaşă, amestecându-se uşor.

Când crema este gata, se lasă la răcit. Când s-a răcit complet se adaugă untul amestecându-se să se omogenizeze.

Aluatul se împarte în 34-35 bile egale şi le lăsăm 10 minute la dospit după care se întinde fiecare biluţă şi se unge cu câte o lingură cu cremă de vanilie. Îndoim aluatul presându-l pe margini, îl rulăm şi marginea se taie cu un cuţit (eu am avut o formă rotundă pentru patiserie) şi le rulăm deasupra parizienei.Se unge o tavă, se aşează în tavă după care se lasă din nou la dospit 15 minute, apoi le ungem cu un ou.

După ce cuptorul a fost preîncălzit se dă tava la cuptor timp de 30 minute. Când sunt gata le ungem cu miere.

Mai multe