Reţete de la cititori: Pârjoale marinate - Brînduşa Aluculesei

1 mai 2014 9:14   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 kg carne tocată de porc, 3 ouă, 20 g piper măcinat, 10 g tarhon, o lingură maggi secretul  gustului cu gust de găină, o căpăţână de usturoi, 20 g boia de ardei iute, 20 g condimente de porc, 3 cepe, o legătură de ceapă verde, 4 frunze de ştevie, 3 linguri de făină de grâu.

Pentru maioneză: 6 oua din care trei fierte şi trei crude, 400 ml ulei, o lingură de muştar extra.

Pentru ornat: măsline verzi şi măsline negre fără sâmburi, câteva felii de ardei gras roşu .

Pentru amestec am folosit: 10 cepe potrivit de mici, 300 ml apă, 150 ml oţet de mere.

Pentru prăjit avem nevoie de 600 ml ulei.Preparare

Se pune Într-un vas carnea tocată şi peste ea adăugăm usturoiul şi ceapa uscată dată prin maşina de carne, adăugăm piperul, maggi, tarhon, boia de ardei, făina de grâu, ceapa verde şi ştevia tocate mărunt, condimentele de porc şi amestecăm foarte bine până obţinem o compoziţie omogenizată perfect. Facem biluţe mici cam cât un ou de porumbel şi le punem la prăjit în ulei încins.

Tăiem ceapa uscată sub formă de solzişori de peşte şi o punem la undit în apa cu oţetul de mere, când îşi schimbă culoarea, oprim focul şi punem ceapa la scurs în strecurătoare.

Pregătim maioneza: fierbem trei ouă tari, le curăţăm şi folosim doar gălbenuşurile. Într-un vas punem trei gălbenuuri fierte şi trei gălbenuşuri crude, le sfărâmăm bine cu o furculiţă şi începem să adăugăm câte un pic de ulei, amestecăm doar într-o singură direcţie cu o lingură de lemn şi când maioneza se îngroaşă prea tare, adăugăm muştarul, amestecăm bine adăugând ulei până credem noi că este suficientă maioneză.

Când pârjoalele s-au răcit bine şi ceapa la fel, le amestecăm adăugând un pic de sare şi jumătate din maioneză, le punem într-un vas şi peste ele vom adăuga restul de maioneză, pe care o întindem frumos. Ornăm pârjoalele mai apoi după gustul şi inspiraţia fiecăruia dintre noi. Poftă bună!

Mai multe