Reţete de la cititori: Pască cu vişine şi merişoare - Bianca Raluca Panazan
Ingrediente: 200 g brânză de vaci, 150 g zahăr, 3 ouă, 400 g făină, 50 g unt topit, 1 cană jumătate de lapte, 1 praf de copt, esenţă de vanilie, 200 g vişine congelate, 30 g merişoare, coajă de portocală.
Preparare
Făina se amestecă cu praful de copt şi jumătate din cantitatea de zahăr. Cealaltă jumătate de cantitate de zahăr se amestecă cu ouăle, esenţa de vanilie, coaja de portocale, după care adăugăm brânza de vaci şi merişoarele.
Peste făină se adaugă untul topit, laptele şi compoziţia de brânză, se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele.
O formă de silicon se unge cu unt, se toarnă compoziţia, iar vişinele se curăţă de sâmburi şi se pun jumătăţi deasupra. Se dă la cuptor la foc mediu pentru 45-60 minute. Se pudrează cu zahăr pudră.