Reţete de la cititori: Pască Iepuraş – Mariana Manz
Ingrediente: 500 g brânză de vaci, 4 ouă, 150 g zahăr pudră, 125 g smântână, ½ pachet de margarină, ½ pliculeţ praf de copt, 1 lămâie, făină cât cuprinde, stafide.
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă margarina topită şi răcită puţin, se amestecă bine apoi se pune brânza sfărâmată, smântâna, stafidele, coaja rasă de lămâie şi praful de copt. Se adaugă făină până se obţine o compoziţie ca de smântână groasă.
Se unge o formă de tartă care are gaură în mijloc, cu ulei, se tapetează cu făină şi se toarnă în ea compoziţia. Se dă la cuptor aproximativ 35-40 de minute. După ce s-a copt, se lasă la răcit apoi se răstoarnă, se ornează cu zahăr pudră şi în mijloc se aşează un iepuraş din ciocolată şi ouă de ciocolată.