Reţete de la cititori: Păstrăv cu dovlecel şi vânătă la grătar – Monica Marton

9 noiembrie 2014 11:29   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente necesare pentru două porţii

         2 păstrăvi de dimensiuni medii

         un dovleac

         o vânătă

         o lingură de unt

         1 lămâie

         3 căţei de usturoi

         1 crenguţă de pătrunjel

         sare

         piper alb

Preparare: Spălaţi dovleacul şi vânata, le feliati si presarati sare pe fiecare felie. Le lăsaţi să stea aşa până a doua zi sau câteva ore, în funcţie de cât de repede aveţi nevoie de ele.

Curăţaţi peştii şi ştergeţi-i cu un prosop curat, tăiaţi-i în două bucăţi fiecare. Puneţi cei doi peşti pe grătar după ce i-aţi condimentat cu sare şi piper alb. Aveţi grijă să nu se prindă de grill. Îi întoarceţi pe fiecare parte. În funcţie de intensitatea focului – jarului, aceştia sunt gata în 15-20 de minute.

Puneţi vânăta şi dovlecelul feliat la grătar; acestea sunt gata în 10 minute. Nu adăugaţi sare deoarece aceştia conţin deja sare, eventual, dacă sunt prea săraţi, lăsaţi să se scurgă sarea de pe ei înainte de a-i pune pe grătar.

Luaţi legumele şi peştele de pe grătar, le aşezaţi pe farfuri, adăugaţi untul pentru a le fragezi.

Curăţaţi usturoiul, îl puneti în presă şi îl presăraţi peste peşte sau preparaţi un mujdei. Spălaţi lămâia bine şi tăiaţi-o felii sau stoarceţi direct peste peşte, adăugaţi pătrunjelul. Poftă bună!

Mai multe