Reţete de la cititori: Păstrăv cu dovlecel şi vânătă la grătar
Monica Marton ne-a pregătit păstrăv cu dovlecel şi vânătă la grătar.
Ingrediente necesare pentru două porţii Păstrăv cu dovlecel şi vânătă la grătar
2 păstrăvi de dimensiuni medii
un dovleac
o vânătă
o lingură de unt
1 lămâie
3 căţei de usturoi
1 crenguţă de pătrunjel
sare
piper alb
Spălaţi dovleacul şi vânata, le feliati si presarati sare pe fiecare felie. Le lăsaţi să stea aşa până a doua zi sau câteva ore, în funcţie de cât de repede aveţi nevoie de ele.
Curăţaţi peştii şi ştergeţi-i cu un prosop curat, tăiaţi-i în două bucăţi fiecare. Puneţi cei doi peşti pe grătar după ce i-aţi condimentat cu sare şi piper alb. Aveţi grijă să nu se prindă de grill. Îi întoarceţi pe fiecare parte. În funcţie de intensitatea focului – jarului, aceştia sunt gata în 15-20 de minute.
Puneţi vânăta şi dovlecelul feliat la grătar; acestea sunt gata în 10 minute. Nu adăugaţi sare deoarece aceştia conţin deja sare, eventual, dacă sunt prea săraţi, lăsaţi să se scurgă sarea de pe ei înainte de a-i pune pe grătar.
Luaţi legumele şi peştele de pe grătar, le aşezaţi pe farfuri, adăugaţi untul pentru a le fragezi.
Curăţaţi usturoiul, îl puneti în presă şi îl presăraţi peste peşte sau preparaţi un mujdei. Spălaţi lămâia bine şi tăiaţi-o felii sau stoarceţi direct peste peşte, adăugaţi pătrunjelul. Poftă bună!