Reţete de la cititori: Penne cu pipote - Hekmat Kawadri
21 octombrie 2013 9:01
Rețete
Ultima actualizare:
Mod de preparare
1. Fierbeti pastele conform indicaţiilor după ambalaj, apoi treceţi-le printr-un jet de apă rece şi le lăsaţi la scurs.2. Într-o tigaie mai mare, în uleiul bine încins, căliţi 2 minute ceapa şi usuroiul.3. Adăugaţi pipotele curăţate, spălate şi scurse de apă, pasta de ardei, sare, piper şi 2 căni de apă. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă până când pipotele sunt fierte bine, însă dacă apa a scăzut şi nu s-au fiert mai puteţi adăuga puţină apă.4. După ce pipotele au fiert, puneţi roşiile tăiate cubuleţe, boiaua de ardei dulce/iute şi mai lăsaţi pe foc ~ 15 minute.5. Adăugaţi pastele şi mai condimentaţi dacă este cazul după gustul fiecăruia.6. Serviţi cald cu puţin parmezan ras deasupra.