Reţete de la cititori: Peşte la cuptor – Gabriela Antici
26 iunie 2014 11:45
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente: 3 peşti, 100 ml roşii în bulion, 100 ml suc de roşii, 2 lămâi, zeama de la 1 lămâie, 3 cepe medii, pătrunjel, sare, piper, condimente, ulei.
Preparare
Spălăm peştii şi îi curăţăm de solzi. Îi spălăm iar bine şi îi crestăm pe ambele părţi până la oase.
Îi presărăm cu sare peste tot şi îi aşezăm în tava unsă cu ulei. Apoi adăugăm deasupra ceapa curăţată şi tăiată feliuţe, sucul de roşii, roşiile întregi împreună cu bulionul, zeama de lămâie, piper şi condimente după gust. Apoi presărăm deasupra puţin ulei.
Dăm la cuptor iar când aproape sunt gata, adăugăm deasupra şi înăuntrul peştelui feliuţe de lămâie. Lăsăm să se rumenească frumos şi oprim focul.
Ornăm deasupra cu pătrunjel verde pentru un decor mai apetisant.