Reţete de la cititori: Piept de pui umplut cu unt şi verdeaţă - Alina Mărginean

31 martie 2014 6:35   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui, un pachet unt, pătrunjel verde, 2 ouă, 4 linguri pesmet, 2 linguri făină albă, sare şi piper, ulei pentru prăjit.

Preparare

Se desface de pe os pieptul de pui şi se spală bine apoi se face în mijlocul fiecărei bucăţi o tăietură ca un buzunar. Se lasă deoparte. Înaine cu o oră, se pregăteşte untul, se amestecă cu pătrunjel verde tocat mărunt, sare şi piper, se pune pe o bucată de folie, se rulează foarte subţire trebuie să arate ca şi o grisină şi se dă la congelator până se întăreşte.

Se pune câte o bucată de unt în buzunarul făcut pieptului de pui apoi se pune la cuptor cam 30 minute, se poate lega cu aţă ca să nu rămâneţi fără unt, apoi după răcire se dă prin ou, făină albă şi pesmet, se condimentează cu sare şi piper apoi se prăjesc la foc mic pe toate părţile. Se scoate fiecare bucată pe un prosop de bucătărie şi se serveşte cu garnitură de cartofi sau legume.

Mai multe