Reţete de la cititori: Pizza cu carne de pui - Daniela Andrei
Pentru aluat ne sunt necesare:
un pliculeţ de drojdie uscată
700 gr făină albă de grâu
400 ml apă călduţă
2 linguri cu ulei
un praf de sare (sau după gust)
1-2 linguriţe cu oregano
Pentru umplutură ne sunt necesare:
2 ouă
un piept mic de pui
un ardei capia roşu
2 cepe uscate potrivite
un dovlecel mic
200 gr brânză de burduf
200 gr caşcaval
câteva roşioare mici (de curte)
4-6 linguri cu porumb crud
câteva frunzuliţe de busuioc
Pentru sos ne sunt necesare:
50 ml apă plată
100 ml suc de roşii
o lingură cu bulion
câteva roşii zdrobite
1-2 căţei de usturoi
condimente după gust: sare, chilli, oregano
Preparare: Într-un bol cu puţină apă călduţa turnăm conţinutul pliculeţului cu drojdie uscată, amestecăm până la omogenizarea completă şi lăsăm bolul într-un loc călduţ pentru 10-15 minute.
Într-un vas mai mare, adăugam făina şi condimentele după gust (sarea şi oregano), amestecăm pentru încorporarea uniformă şi adăugăm şi drojdia dospită. Frământăm aluatul, turnând puţin câte puţin apă călduţă. Adăugăm şi uleiul şi continuăm frământarea până ce aluatul obţinut devine elastic şi nelipicios.
Acoperim vasul cu un prosopel curat şi îl păstrăm la frigider pentru câteva ore, timp în care îşi va dubla volumul.
După ce aluatul a crescut suficient, îl împărţim în două părţi egale şi din fiecare dintre acestea întindem două foi potrivite pentru tava de argaz (sau o alta asemănătoare).
Ungem tava cu puţin ulei, aşezăm foaia de aluat şi o înţepăm din loc în loc cu o furculiţă. O ungem apoi cu puţin sos de roşii şi presărăm oregano după gust.
În ordine aleatorie, aşezăm ingredientele pentru compoziţie: dovleceii feliaţi, pieptul de pui tăiat în fâşii subţiri), rondelele de ardei capia şi ceapă, bulgaraşii de brânza de burduf şi boabele de porumb crud, roşioarele şi busuiocul proaspăt. Peste toate acestea turnăm ouăle bătute spumă.
Punem apoi vasul în cuptorul încins în prealabil, până ce blatul devine pufos, iar pizza rumenă. După ce o scoatem din cuptor presărăm caşcavalul ras.
Cât timp pizza se află în cuptor pregătim sosul. Într-o crăticioară mică adăugăm sosul de roşii , bulionul, roşiile zdrobite, usturoiul tocat mărunt, apa şi condimentele după gust. Fierbem totul până ce acesta devine suficient de dens.
Se serveşte caldă! Să aveţi poftă!