Reţete de la cititori: Pizza de casă cu blat crocant – Luca Maria

8 iunie 2015 13:45   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente blat

  • 300 g făină albă
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 cub drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

Mod de preparare

Dizolvă drojdia sfărmată în apă călduţă. Adaugă sare, zahăr şi uleiul, amestecând încontinuu, iar apoi adaugă făina. Frământă bine aluatul, strânge-l în formă unei bile, presară-l cu făină şi pune-l într-un vas tapetat cu făină. Lasă-l să crească aproximativ 2 ore, iar apoi după ce creşte îl puteţi porţiona cum doriţi. Eu am ales să dau o formă rotundă şi mi-au ieşit două pizza. După ce aluatul este pregătit şi întins în tavă tapetată cu hârtie de copt, îl ungeţi cu sos de roşii, apoi adăugaţi ingredientele după preferinţa fiecăruia. Băgaţi pizza în cuptorul preîncălzit circa 30-35 de minute. Poftă mare vă doresc!

Mai multe