Reţete de la cititori: Pizza floare - Patricia Iordache
Cum preparam aluatul:
Punem într-un castron făina.Încălzim puţin apa/laptele, punem drojdia şi zahărul. Amestecăm până se dizolvă drojdia apoi turnăm lichidul în mijlocul făinii.Eu folosesc o lingură cu care amestec compoziţia până observ că începe să se lipească de aceasta şi începe să fie greu de amestecat. Şterg lingura cu puţină făină curată din castron şi încep să frământ cu mâna până obţin o cocă nelipicioasă, uşor elastică. Potrivim de sare.Ung un vas cu ulei şi pun coca, o acopăr cu un prosop şi o bag la cuptorul cu microunde (fără să îl pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferenţe de temperatură (ex: deschis geamul, uşa etc).Las aluatul la crescut 30-45 minute.
Cum preparăm umplutura:Dacă nu avem sos de roşii gata preparat sau ketch-up de casă, procedăm aşa:Punem într-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apă, puţină sare, piper, puţin cimbru, 2 căţei de usturoi pisaţi şi lăsăm să dea în clocot apoi oprim focul.
Radem caşcavalul pe răzătoarea cu găuri mici. Tăiem măslinele mărunt. Slăninuţa o tăiem fâşii subţiri. Cârnaţii îi tăiem rondele.
Cum montam pizza pentru a o pune la cuptor:
Luăm o tavă rotundă (a mea are diametrul de 28 cm), o ungem cu puţin ulei de măsline şi punem coca în mijloc, apoi cu mâinile unse cu puţin ulei întindem coca pe toată suprafaţa tăvii. Acoperim cu un prosop curat şi lăsăm la cald încă 15-20 minute.Punem sosul de roşii pe toată suprafaţa pizzei, adăugăm condimentele, apoi punem caşcavalul ras.Aşezăm fâşiile de slăninuţă ca şi cum ar fi petalele unei flori, între acestea punem rânduri formate din boabele de porumb. Pe margine adăugăm rondelele de cârnacior. În mijloc punem măslinele tocate.Dăm tava la cuptorul încins la 220 grade timp de 15-20 minute, până se rumeneşte.Din cantitatile menţionate obţineţi o pizza cu diametrul de 28 cm