Reţete de la cititori: Plăcintă cu ciuperci – Laura Barbir

1 noiembrie 2013 12:24   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare

Se căleşte ceapa până devine sticloasă, pe urmă adăugăm ciupercile tăiate. Se lasă la foc până se evaporă apa lăsată de ciuperci. Se lasă la răcit compoziţia, pe urmă se adaugă mărarul tocat fin, ouăle bătute şi calcavalul ras. O formă rotundă se unge cu puţin ulei, şi se pune o foaie de plăcintă, iar se unge cu foarte puţin ulei, se pune a doua foaie şi aşa până punem 4 foi. Adăugăm jumătate din compoziţia cu ciuperci, iar marginile primelor foi le tragem în interior. Repetăm aşezatul altor 4 foi de plăcintă, şi punem a doua jumătate din compoziţia de ciuperci. Acoperim cu alte 4 foi de plăcintă. Marginile ultimelor 4 foi le pliem cu atenţie în interiorul formei. Ultima foaie de plăcintă se unge tot aşa cu foarte puţin ulei. Se coace la 180-190 grade, 30 minute, până devine aurie.

Mai multe