Reţete de la cititori: Plăcintă cu dovleac rapidă şi ieftină – Maria Otilia Dinu

10 octombrie 2014 16:20   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

1 kg dovleac

250 g zahăr

1 pachet unt sau 20 de linguri de ulei

1 pachet foi plăcintă.

Mod de preparare

Curăţăm dovleacul de plăcintă şi îl dăm pe răzătoarea mare. Topim untul şi ungem tava. Împărţim foile în trei părţi, la fel dovleacul şi zahărul.

Foile din fiecare set se ung cu unt topit sau ulei, apoi adăugăm o parte de dovleac, deasupra adăugăm zahărul pe toata suprafaţa dovleacului, putem stropi cu puţin ulei şi rulăm foile, ca pe o ruladă şi aşezăm în tava unsă cu finalul foilor în jos. Repetăm acelaşi procedeu cu toate cele 3 părţi.

Ungem apoi pe deasupra cu puţin unt sau ulei şi dăm la cuptor până acestea capătă o culoare uşor aurie.

Lăsăm să se răcească puţin şi pudrăm cu zahăr. Se poate servi imediat caldă, rece sau şi a doua zi este la fel de bună!

Să aveţi poftă!

Mai multe