Reţete de la cititori: Plăcintă cu iaurt – Daniela Andrei

12 februarie 2015 12:39   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 kg iaurt 30% grăsime

  • 10 ouă mari
  • o cană cu zahăr (sau după gust)
  • 200 gr stafide aurii
  • opţional: zahăr vanilat, esenţă de rom/vanilie
  • un pachet cu foi de plăcintă
  • margarină pentru uns tavă
  • suplimentar: 1 ou şi 100 gr iaurt

Preparare: Ungem o tavă de yena cu margarină, aşezăm foile de plăcintă (cam 5 foi am folosit, unse între ele cu foarte puţină margarină), adăugăm umplutură şi stafidele, deasupra acestora întinzând alte 3-4 foi de plăcintă. Înainte de a da tavă la cuptor, omogenizăm cele 100 gr de iaurt cu oul şi cu ajutorul unei palete întindem compoziţia pe întreagă suprafaţă a foilor de plăcintă. Se coace la foc potrivit până ce se rumeneşte frumos.

Umplutura o pregătim în felul următor: amestecăm iaurtul cu ouăle, adăugăm zahărul şi esenţele, omogenizând totul.

După coacere, lăsăm plăcintă să se răcească treptat, în cuptor (cu uşa deschisa, pentru a evita coacerea excesivă). Eventual, se poate aşeza peste aceasta un prosopel curat de bucătărie.

Se serveşte rece, pudrată cu zahăr vanilat. Poftă bună!

Mai multe