Reţete de la cititori: Plăcintă rusească - Daniela Andrei

3 martie 2015 12:20   Rețete
Ultima actualizare:

INGREDIENTE

  • 500 g brânză proaspătă de vaci
  • 5 linguri cu smântână (20% grăsime)
  • 3 ouă mari
  • 3 linguri cu griş
  • 3 linguri cu zahăr
  • 50 g stafide
  • un praf de sare
  • 50 g zahăr vanilat
  • esenţă de rom (o sticluţă)
  • un cub de unt pentru uns vasul
  • zahăr vanilat pentru pudrat plăcintă

MOD DE PREPARARE

Începem prin a hidrata stafidele: le aşezăm într-un bol micuţ şi adăugăm esenţă de rom. Le păstrăm astfel cam 20-30 de minute. Le scoatem apoi într-o sită/strecurătoare micuţă şi le lăsăm să se scurgă de excesul de esenţă.

Amestecăm grişul cu cele 5 linguri cu smântână şi îl lăsăm pentru 30 de minute deoparte, să se "umfle".

Între timp, mixăm ouăle împreună cu cele 3 linguri cu zahăr (eu am folosit 4 linguri cu zahăr), până ce acesta din urmă se topeşte complet.

Brânză proaspătă o pasăm cu ajutorul blenderului sau o trecem printr-o sită (astfel devine mai cremoasă), adăugăm peste această ouăle mixate cu zahărul, grişul cu smântână şi stafidele hidratate. Presăram sarea şi zahărul vanilat şi omogenizăm compoziţia. Ungem un vas cu unt, turnăm compoziţia pentru plăcintă şi îl dăm la cuptor (încins în prealabil) până ce se rumeneşte frumos. Poftă bună!

Mai multe