Retete de la cititori: Placinte poale'n brau / Dany T.
Ingrediente: 1kg de făină, 3 gălbenuşuri de ou, o cană de zahăr, 750 ml lapte, zahăr vanilat, 100 g margarină sau unt, un cubuleţ de drojdie.Pentru umplutură avem nevoie de 1 kg brânză dulce de vaci, 3 ouă, 200 g zahăr, coajă de lămâie, o esenţă de rom.
PreparareÎntr-un castron înmuiem drojdia cu 5 linguri de lapte, o lingură de zahăr şi 3 linguri de făină. Când s-a umflat maiaua o turnăm peste făină, adăugăm laptele câte puţin, gălbenuşurile bătute cu zahăr şi un praf de sare. Formăm o cocă pe care o frământăm folosind margarină, apoi lăsăm să crească 45 de minute.Din cocă formăm biluţe pe care le întindem şi în mijloc punem brânză cu lingura. Luăm apoi colţurile şi le lipim odată apoi încă odată (vezi poza). Ungem plăcintele cu ou bătut şi le dăm la cuptorul preîncălzit, pentru 40 de minute. Poftă bună!