Reţete de la cititori: Pogăcele cu leurdă şi caş - Cornea Laurenţa Daniela
Ingrediente
• 500 g făină
• 2 cartofi
• 1 lingură sare
• 1 lingură zahăr
• 2 linguri margarină
• 2 linguri untură
• 1 ou
• 2 gălbenuşuri
• 100 ml lapte călduţ
• 1 cub drojdie
• 100 g caş
• 100 g margarină
• leurdă
• 1 gălbenuş
• 2 linguri lapte
• caş
Mod de preparare
Curăţăm, spălăm cartofii şi apoi îi tăiem. Într-o cratiţă punem cartofii la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgem de apă şi îi pisăm ca la piure.
Într-un bol adăugăm făina, sarea, zahărul şi amestecăm. Facem o gaură în mijloc adăugăm caşul dat prin răzătoare, gălbenuşurile, oul, margarina, drojdia dizolvată în lapte călduţ puţin, piureul de cartofi şi începem să frământăm adăugând treptat untură şi laptele rămas.
Frământăm un aluat nelipicios şi elastic, apoi acoperim şi lăsăm la dospit 30 de minute. Întindem aluatul pe masa înfăinată şi ungem jumătate cu margarină şi adăugăm leurda tocată. Împăturim şi dăm la rece 30 de minute.
Scoatem aluatul şi îl întindem din nou, apoi ungem cu margarină, leurdă tocată, împăturim şi dăm iar la frigider 30 de minute. Scoatem aluatul îl întindem şi decupăm cercuri, aşezăm în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină, ungem cu gălbenuşul desfăcut cu lapte, iar deasupra adăugăm caş dat prin răzătoare şi dăm la cuptorul încălzit până se rumesc frumos.