Reţete de la cititori: Prăji de post cu mere – Nicoleta Pârvuleţ
Ingrediente: 2 căni cu făina, jumătate cană cu griş, jumătate cană zahăr, jumătate cană cu ulei, jumătate cană cu apă călduţă, 3 mere mari, 50 g merişoare confiate, 50 g nuci mărunţite, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 linguriţe scorţişoară, 1 fiolă esenţă de vanilie.
Mod de preparare: Curăţăm merele de coajă şi le dăm pe răzătoare. Le amestecăm cu cele 2 plicuri zahăr vanilat, nucile mărunţite, merişoarele confiate şi scorţişoara. Le lăsăm câteva minute până ce îşi lasă zeama.
Într-un bol amestecăm făina, grişul, zahărul şi praful de copt (nestins). Adăugăm uleiul, apa călduţă şi fiola de vanilie. Amestecăm totul până când devine o compoziţie omogenă. Peste această compoziţie adăugăm merele şi amestecăm bine.
Aşezăm totul într-un vas yena şi presărăm deasupra fulgi de migdale, bucăţi întregi de nucă şi zahăr tos.Introducem la cuptor pentru aproximativ 1 oră (până ce trece testul scobitorii). Este o prăjitură delicioasa (de post).