Reţete de la cititori: Prăjitură aromată cu brânză şi cacao - Roxi R.
Ingrediente: Blat: 8 ouă, 1 cană şi 1/2 apă minerală, 300 g unt, 1 cană şi 1/2 zahăr, 3 căni şi 3/4 făină, 3 linguri cacao, coajă rasă de portocală, 5 linguri lichior de ciocolată, 1 linguriţă zahăr pudră cu păstăi de vanilie, 15 g praf de copt.Umplutura: 1 kg şi 200 g brânză de vaci dulce şi cremoasă, 6 ouă, 1 cană şi 1/2 zahăr, coaja rasă de la o portocală, 2 linguri făină, 1 esenţă rom, 1 linguriţă zahăr pudră cu păstăi de vanilie
Mod de preparare
Blatul: Într-un bol punem untul tăiat cubuleţe. Îl aşezăm pe un vas cu apă fierbinte şi îl lăsăm să se topescă, apoi îl dăm deoparte să se racorească. Ouăle le mixăm spumă împreună cu zahărul. Punem untul topit şi rece, apoi apa minerală. Adăugăm zahărul pudră cu păstăi de vanilie, coaja rasă de portocală, praful de copt şi lichiorul de cafea. Începem şi încorporăm făina în ploaie, iar la final cacao. Mixăm bine până ingredientele sunt bine omogenizate.
Umplutura: Ouăle le batem spumă cu zahărul. Peste ele punem brânza dulce de vaci şi mixăm la viteză mică. Adaugăm esenţa de rom, coaja rasă de portocală, zahărul pudră cu păstăi de vanilie, iar la final făina. Mixăm uşor până obţinem o consistenţă cremoasă.
Ungem o tavă mare de aragaz cu unt şi punem hârtie de copt.
Turnăm jumătate din compoziţia de blat şi o introducem în cuptorul încins pentru 10 minute.
Scoatem tava după acest timp, întindem umplutura de brânză, iar deasupra punem cealaltă jumătate de compoziţie de blat.
Întindem uniform cu o paletă de silicon şi introducem iar tava în cuptor.
Lăsăm prăjitura acolo până este bine coaptă, facem testul cu scobitoarea.
Când este gata, o scoatem din cuptor şi o lăsăm să se răcorească.
O serviţi simplă, pudrată cu zahăr sau nucă de cocos.