Retete de la cititori: Prajitura ciocolatoasa / Daniela Butnaru

12 aprilie 2013 17:06   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare Pentru prepararea blatului se bat spumă albuşurile cu sarea şi zahărul. Se adaugă apa, cacao, gălbenuşurile bătute separat şi 12 linguri de făină. Se amestecă toate ingredientele cu mixerul, apoi se toarnă compoziţia într-o tavă de 28x20cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm blatul să se răcească, după care îl decupăm în blaturi de amandină mai mici, cu o formă rotundă sau un pahar. Tăiem fiecare cerc în două. Preparăm crema ganache: Punem frişca lichidă împreună cu romul şi cu untul bucăţele pe foc, la foc mic, amestecând constant, până când s-a topit untul şi amestecul este fierbinte. Nu trebuie să fiarbă! Adăugăm ciocolata ruptă bucăţele şi amestecăm până se topeşte. Lăsăm crema să se răcorească 10 minute, după care începem să mixăm, la viteză medie, vreo 10 minute, până când devine pufoasă.Pentru sirop: Punem zahărul împreună cu apa să fiarbă, la foc mic, până când zahărul s-a dizolvat şi siropul începe să se îngroaşe. Adăugăm esenţa de rom şi acoperim cu un capac până când se răceşte.Pentru glazură: Punem frişca lichidă împreună cu ciocolata ruptă bucăţele la foc mic, până când ciocolata se topeşte. Lăsăm puţin să se răcorească, după care o putem folosi. Glazura se face doar în momentul în care amandinele sunt pregătite. Asamblare amandine: Din crema ganache păstrăm puţină pentru a face trandafirii de ciocolată. Înmuiem fiecare cerculeţ/bază în sirop, nu îl lăsăm mult, doar puţin pe fiecare parte. Îl aşezăm apoi pe o tavă, punem un strat generos de cremă. Cerculeţele/capac le înmuiem în glazura de ciocolată (răcorită) după care le aşezăm cu grijă deasupra. Cu posul facem cu crema rămasă trandafiraşi de ciocolată.

Mai multe