Rețete de la cititori: Prăjitură cu alune şi cafea – Anișoara Ursan

30 iunie 2013 8:59   Rețete
Ultima actualizare:

Umplutura: 250 ml frişcă lichidă, 2 linguriţe cafea solubilă, 50 g zahăr pudră, 2 pliculeţe de întăritor frişcă sau 10 g gelatină granulată.

Sirop: 250 ml cafea naturală preparată şi răcită.

Glazura: 100 g ciocolată cu alune şi cafea, o lingură de frişcă lichidă.

Preparare

Se mixează bine ouăle cu zahărul apoi se adaugă cafeaua diluată în apă caldă. Se încorporează şi făina amestecată cu praful de copt şi la sfârşit se adaugă alunele măcinate.

Se pune aluatul în formă şi se coace circa 25 minute, la foc potrivit. Se lasă să se răcească bine apoi se taie pe orizontală în 2 bucăţi. Se mixează frişca lichidă cu zahărul pudră şi cafeaua solubilă iar când se întăreşte se adaugă gelatina hidratată cu apă rece şi apoi topită la bain marin. Se însiropează un pic cu cafeaua naturală primul blat apoi se lasă 2 ore la frigider.

Se scoate prăjitura şi se glazurează cu ciocolată caldă, topită la bain marin împreună cu lingura de frişcă. Se mai dă 20 de minute la rece apoi se taie bucăţi potrivite.

Poftă bună!

Mai multe