Reţete de la cititori: Prăjitură cu biscuiţi şi alune – Maxim Anca

8 iulie 2014 11:03   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 600 g biscuiţi, 150 g ciocolată, 250 g unt, 100 ml lapte, 30 g cacao, 150 g zahăr, 50 g stafide aurii, esenţă de rom, 100 g alune mărunţite, 100 g ciocolată pentru bază. Decor: alune mărunţite.

Mod de preparare

1. Stafidele se pun într-un bol, se adaugă esenţa de rom şi lăsăm circa 1 oră. Se sfărâmă biscuiţii (400 g) cu mâna şi se pun într-un bol mai mare.2. Într-un vas se pune la fiert laptele cu zahăr.3. Când a dat primul clocot se adaugă cacao şi unt. Se amestecă bine şi se lasă circa 2 minute să fiarbă amestecând continuu.4. Se adaugă ciocolata şi lăsăm să se răcescă.5. Peste biscuiţi adăugăm stafidele cu rom, alune şi amestecăm bine.6. Restul de biscuiţi se folosesc ca bază pentru prăjitură.7. Într-o tavă ( 30×20) tapetată cu folie alimentară se pune un strat de biscuiţi apoi se adaugă ciocolata topită pe toată suprafaţa. Se adaugă un nou strat de biscuiţi apoi umplutura formată mai sus. Se intinde uniform, se presară alune tocate şi mărunţite.8. Se lasă la rece circa 5-6 ore, se scoate uşor din tavă împreună cu folia alimentară şi se porţionează.Se serveşte alături de cafea sau ceai.Poftă bună!

Mai multe