Reţete de la cititori: Prăjitură cu brânză, frişcă şi căpşuni – Roxana Ciobanu

21 august 2015 15:00   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru blat:

•           5 albuşuri

•           5 linguri de zahăr

•           4 linguri făină

•           1 linguriţă praf de copt

•           2 linguriţe esenţă de vanilie

Crema:

•           500 g brânză de vaci

•           200 ml frişcă lichidă

•           150 g smântână

•           4 linguri zahăr pudra

•           100 g miam miam de vanilie sau dulceaţă de lapte

•           2 linguriţe esenţă de vanilie

•           200 g căpşuni congelate

•           18 pişcoturi

•           compot de vişine pentru însiropat

•           4-5 pătrăţele de ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Mai întâi scoatem căpşunile din congelator şi le lăsăm la dezgheţat.

Blatul: Albuşurile le mixăm cu un praf de sare până se întăresc.

Adăugăm zahărul, mixăm până devin spumă, apoi încorporăm esenţă de vanilie, praful de copt şi făină, dar cu o paleta de silicon.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 24/37 cm, turnam compoziţia şi o nivelăm.

Introducem blatul în cuptorul încins, la o temperatura potrivită pentru 10-12 minute.

Când este gata, îl scoatem şi îl lăsăm să se răcească.

Crema:

Frişcă lichidă o amestecăm cu smântână, le mixăm până devin spumă.

Într-un bol amestecăm brânză de vaci cu zahărul pudra şi esenţă de vanilie.

Încorporăm miam miam, apoi frişcă şi le amestecăm uşor cu o paleta de silicon să obţinem o crema aerată.

Căpşunile le tăiem bucăţele şi le adăugăm în crema.

Peste blatul rece punem cam jumătate din crema şi o nivelăm.

Piscoturile le trecem prin compot de vişine, le aşezăm unul lângă altul peste crema, apoi le acoperim cu restul de crema.

Ciocolata o tăiem bucăţele şi o presăram deasupra, apoi dăm prăjitură la rece pentru 2-3 ore.

Mai multe