Reţete de la cititori: Prăjitură cu brânză, frişcă şi căpşuni – Roxana Ciobanu
Ingrediente:
Pentru blat:
• 5 albuşuri
• 5 linguri de zahăr
• 4 linguri făină
• 1 linguriţă praf de copt
• 2 linguriţe esenţă de vanilie
Crema:
• 500 g brânză de vaci
• 200 ml frişcă lichidă
• 150 g smântână
• 4 linguri zahăr pudra
• 100 g miam miam de vanilie sau dulceaţă de lapte
• 2 linguriţe esenţă de vanilie
• 200 g căpşuni congelate
• 18 pişcoturi
• compot de vişine pentru însiropat
• 4-5 pătrăţele de ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Mai întâi scoatem căpşunile din congelator şi le lăsăm la dezgheţat.
Blatul: Albuşurile le mixăm cu un praf de sare până se întăresc.
Adăugăm zahărul, mixăm până devin spumă, apoi încorporăm esenţă de vanilie, praful de copt şi făină, dar cu o paleta de silicon.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 24/37 cm, turnam compoziţia şi o nivelăm.
Introducem blatul în cuptorul încins, la o temperatura potrivită pentru 10-12 minute.
Când este gata, îl scoatem şi îl lăsăm să se răcească.
Crema:
Frişcă lichidă o amestecăm cu smântână, le mixăm până devin spumă.
Într-un bol amestecăm brânză de vaci cu zahărul pudra şi esenţă de vanilie.
Încorporăm miam miam, apoi frişcă şi le amestecăm uşor cu o paleta de silicon să obţinem o crema aerată.
Căpşunile le tăiem bucăţele şi le adăugăm în crema.
Peste blatul rece punem cam jumătate din crema şi o nivelăm.
Piscoturile le trecem prin compot de vişine, le aşezăm unul lângă altul peste crema, apoi le acoperim cu restul de crema.
Ciocolata o tăiem bucăţele şi o presăram deasupra, apoi dăm prăjitură la rece pentru 2-3 ore.