Reţete de la cititori: Prăjitură cu brânză şi caise, fără aluat – Maria Angelica Trică
2 iulie 2013 16:35
Rețete
Ultima actualizare:
Preparare
Se spală caisele, se pun în apă clocotită pentru câteva minute, apoi se scot şi se curăţă de coajă. Se taie în jumătate şi se curăţă de sâmburi. Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare. Se adaugă brânza, coaja rasă de lămâie, 3 linguri zeamă de lămâie şi praful de budincă şi se omogenizează compoziţia. Se întinde jumătate din compoziţie într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu griş. Se presară făina peste jumătăţile de caise, se amestecă şi se aşează în tavă cu tăietura în jos. Se aşează brânza rămasă şi se dă totul la cuptor pentru 60 minute, la foc mic. După ce s-a copt, se lasă prăjitura să se răcească, apoi se taie bucăţi şi se pudrează cu zahăr pudră vanilat.