Reţete de la cititori: Prăjitură cu cappuccino- Albu Raluca
Ingrediente pentru blat: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri ulei,8 linguri făină, 1 praf de copt, zahăr vanilat, esenţă de rom şi sare.
Ingrediente pentru cremă: 400 ml lapte, 180 g zahăr, 4 gălbenuşuri, 100 g margarină, 4 linguri făină, 2 plicuri cappuccino.
Ingrediente pentru glazură: 2 linguri apă, 3-4 linguri zahăr, 1 lingură cacao, 50 g margarină, esenţă de rom
Mod de preparare
Se bat albuşurile spumă împreună cu zahărul până ce acesta se topeşte. Gălbenuşurile se freacă cu praful de copt nestins, după care punem uleiul. Compoziţia de gălbenuşuri se toarnă peste albuşuri apoi se pune făina, sare, zahărul vanilat şi esenţa şi se amestecă de sus in jos. Punem totul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, după care dăm la cuptor la foc potrivit. După ce s-a copt blatul se lasă să se răcească şi se taie pe jumătate.
Crema se prepară astfel: Se pune laptele pe foc să fiarbă, iar separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu puţin lapte rece, se adaugă făina şi se amestecă. Când laptele fierbe se răstoarnă gălbenuşurile şi se lasă pe foc amestecând energic până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se adaugă margarina şi plicurile de cappuccino. Se lasă la rece, după care se întinde între blaturi. La glazură punem apa şi zahărul să se topească, după care adăugăm cacao şi margarină, lăsăm să dea în clocot şi adăugăm esenţa, punem glazura fierbinte peste prăjitură şi dăm la rece.