Reţete de la cititori: Prăjitură cu dovleac şi glazură - Nicoleta Pîrvuleţ
5 februarie 2013 9:23
Rețete
Ultima actualizare:
Mod de preparare: Cele 4 ouă se separă: albuşurile se bat spumă tare cu puţină sare, 4 linguri de zahăr, pliculeţul de zahăr vanilat cu ajutorul mixerului. Se adaugă cele 4 gălbenuşuri, pe rând, apoi făina amestecată cu praful de copt amestecând cu o spatulă.Se adaugă cele 3 căni cu dovleac răzuit (care au stat jumătate de oră cu 4 linguri cu zahăr) şi fructele confiate.Se aşează compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor aproximativ 30-40 minute.După ce s-a răcit se adaugă glazura (se amestecă totul şi se fierbe în 2-3 clocote, se lasă 5 minute la răcit). Opţional se poate orna şi cu frişcă.Dovleacul se poate înlocui şi cu mere răzuite.