Rețete de la cititori: Prăjitură cu gem de caise - Andreea Rădulescu
Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 5 linguri făină, 1 lingură pesmet, 1 esenţă vanilie, un vârf cuţit praf sare. Crema: 200 g cremă brânză, 400 ml frişcă lichidă, 2 plicuri zahăr vanilat, 3 linguriţe scorţişoară, 1 borcan gem caise, nucă măcinată, caise confiate.
Preparare:Blat: Se bat albuşurile spumă cu un vârf cuţit praf sare. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie. Se adaugă albuşurile, făina şi pesmetul. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu timp de 20-25 minute.
Crema: Spumăm frişca împreună cu zahărul vanilat şi scorţişoara, apoi amestecăm cu crema de brânză cu ajutorul unei palete şi dăm la rece.
Asamblare: Tăiem blatul în 5. Peste primul blat întindem o parte din cremă apoi gem caise. Punem al doilea blat şi repetăm procedeul astfel încât deasupra să avem ultimul blat. Îmbrăcăm totul în cremă şi deasupra presărăm nucă de cocos şi caisele confiate.