Reţete de la cititori: Prăjitura cu gem de caise
Andreea Rădulescu ne-a pregătit prăjitură cu gem de caise.
Blat Prăjitura cu gem de caise:
6 ouă
6 linguri zahăr
5 linguri făină
1 lingură pesmet
1 esenţă vanilie
un vârf cuţit praf sare
Crema Prăjitura cu gem de caise:
200g cremă brânză
400ml frişcă lichidă
2 plicuri zahăr vanilat
3 linguriţe scorţişoară
1 borcan gem caise
nucă măcinată
caise confiate
Preparare Prăjitura cu gem de caise:
Blat: Se bat albuşurile spumă cu un vârf cuţit praf sare. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie. Se adaugă albuşurile, făina şi pesmetul. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu timp de 20-25 min. Cremă: Spumăm frişca împreună cu zahărul vanilat şi scorţişoară, apoi amestecam cu crema de brânză cu ajutorul unei palete şi dăm la rece.
Asamblare Prăjitura cu gem de caise:
Taiem blatul în 5. Peste primul blat întindem o parte din cremă, apoi gem caise. Punem al doilea blat şi repetăm procedeul astfel încât deasupra să avem ultimul blat. Îmbrăcăm totul în cremă şi deasupra presărăm nucă de cocos şi caisele confiate.