Reţete de la cititori: Prăjitură cu gutui – Elena Stănescu
10 octombrie 2014 16:27
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
10 linguri zahăr
10 linguri lapte
10 linguri ulei
făina cât cuprinde
unt si făină pentru tapetat tava
Pentru umplutură:
- 4-5 gutui (eu le-am tăiat bucăţele, dar se pot da şi pe răzătoarea mare)
- scorţişoară
- zahăr
Mod de preparare:
Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Aluatul se împarte în două şi se întind două foi. Gutuile tăiate bucăţele se pun puţin pe foc împreună cu zahărul la distuit, apoi se adaugă şi scorţişoara. Dacă lasă zeamă prea multă se mai scurg de zeamă. Se unge tava cu unt, se tapetează cu făină, se pune o foaie, umplutura şi cea de-a doua foaie. Se dă la cuptor circa 20-30 minute. După ce s-a copt se pudrează cu zahăr pudră.