Reţete de la cititori: Prăjitură cu gutui – Elena Stănescu

10 octombrie 2014 16:27   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

10 linguri zahăr

10 linguri lapte

10 linguri ulei

făina cât cuprinde

unt si făină pentru tapetat tava

Pentru umplutură:

-          4-5 gutui (eu le-am tăiat bucăţele, dar se pot da şi pe răzătoarea mare)

-          scorţişoară

-          zahăr

Mod de preparare:

Se face un aluat din ingredientele de mai sus.  Aluatul se împarte în două şi se întind două foi. Gutuile tăiate bucăţele se pun puţin pe foc împreună cu zahărul la distuit, apoi se adaugă şi scorţişoara. Dacă lasă zeamă prea multă se mai scurg de zeamă. Se unge tava cu unt, se tapetează cu făină, se pune o foaie, umplutura şi cea de-a doua foaie. Se dă la cuptor circa 20-30 minute. După ce s-a copt se pudrează cu zahăr pudră.

Mai multe