Reţete de la cititori: Prăjitură cu merişoare - Nicoleta Pârvuleţ
5 aprilie 2013 6:57
Rețete
Ultima actualizare:
Mod de preparare: Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă spumă cu cele 6 linguri de zahăr, zahărul vanilat, cele 50 g unt şi cele 6 linguri cu ulei (cu ajutorul mixerului).Albuşurile se bat spumă cu un vârf de sare. Se amestecă cele 2 compoziţii şi se adaugă făina, praful de copt şi coaja de lămâie. Cu ajutorul unei spatule se amestecă uşor de jos în sus. Se aşează totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pun cireşele (fără sâmburi) şi merişoarele confiate. Se dă la cuptor la foc mediu aproximativ 30 minute. Tăiem prăjitura după ce se răceşte şi o pudrăm cu zahăr pudră vanilat.