Reţete de la cititori: Prăjitură cu rabarbar şi afine - Bianca Raluca Panazan

15 mai 2014 9:26   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 5 ouă + 1 albuş, 170 g zahăr + 5 linguri, 100 ml ulei, 8 linguri lapte, 300 g făină, 1 praf de copt cu şofran, 1 plic zahăr vanilat, unt sau ulei pentru uns tava, esenţă de vanilie, un vârf de sare, 400 g rabarbar, 150 g afine congelate.

Preparare

Rabarba se curăţă de pieliţe, se clăteşte bine şi se taie cuburi. Afinele le-am lăsat congelate.

Într-o tavă am pus hârtie de copt iar pe margini am uns cu ulei, se pun fructele, zahărul vanilat şi cele 5 linguri de zahăr. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul, se adaugă pe rând şi se amestecă uleiul, laptele şi esenţa de vanilie.

Punem făina amestecată cu praful de copt şi amestecăm cu o spatulă, adăugăm şi albuşurile spumă şi amestecăm până se omogenizează. Se toarnă compoziţia peste fructe şi se dă la cuptor pentru 35-40 minute.

Mai multe