Retete de la cititori: Prajitura cu smantana / Anisoara Ursan

24 aprilie 2013 6:59   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare1. Se prepară cele două blaturi mixând albuşurile (câte 4) cu un praf de sare apoi cu zahărul, până se întăresc. Se adaugă şi gălbenuşurile frecate puţin cu uleiul apoi esenţa şi făina amestecată cu praful de copt (la blatul de cacao se amestecă cu făina şi praful de copt şi cacao).Se toarnă aluaturile în tăvi tapetate cu hârtie pentru copt şi se dau la copt circa 20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hârtie după ce s-au răcorit puţin şi se lasă să se răcească bine.2. Pentru cremă amestecăm smântâna cu brânzica şi zahărul apoi adăugăm geletina hidratată în apă rece şi apoi topită la bain marin (fără a o fierbe), turnată în fir subţire.3. Se aşează într-o tavă puţin mai înaltă, blatul de cacao apoi se toarnă crema de smântână, se aşează deasupra blatul alb, presând uşor cu mâna. Deasupra se glazurează cu ciocolata rasă şi amestecată cu zahărul pudră şi mierea de albine şi apoi topite pe flacăra mică a aragazului. Deasupra glazurei se presară miez de nucă prăjit şi mărunţit. Se lasă la frigider cel puţin 2 ore, apoi se taie în forma dorită.

Mai multe