Reţete de la cititori: Prăjitură cu vişine – Adriana Szerepi
Ingrediente: Blat: 7 ouă, 7 linguri zahăr, 3 linguri apă rece, 7 linguri făină, 1 praf de copt, 2 linguri cacao, vişine fără sâmburi stoarse dintr-un compot.
Preparare
Albuşurile se bat spumă tare apoi se adaugă treptat cele 7 linguri de zahăr mixând până devine o spumă lucioasă şi tare. Adăugăm gălbenuşurile pe rând, cele 3 linguri de apă şi la urmă făina amestecată cu praful de copt.
Jumătate din compoziţie o punem în tava tapetată cu hârtie de copt şi presărăm vişine stoarse din compot şi date prin făină, apoi punem cealaltă jumătate din compoziţie în care am adăugat 2 linguri de cacao. Se coace la foc potrivit.
Crema: 300 ml zeamă de compot + 1 plic budincă de căpşuni sau zmeură care se face pe foc după instrucţiunile de pe plic. După ce se răceşte se adaugă 200 g unt amestecat cu 100 g zahăr pudră. Se mixează foarte bine. Această cremă se pune peste blatul răcit iar deasupra facem o glazură din 200 g ciocolată neagră topită pe abur cu 100 ml frişcă lichidă.