Reţete de la cititori: Prăjitură de post cu cacao şi nucă de cocos - Marcu Irina Elena

7 decembrie 2014 12:11   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Blat: 250 g zahăr, 200 ml ulei, 400 ml apă mineraşă, 425 g făină, esenţă de rom, o linguriţă bicarbonat de sodiu, un pliculeţ praf de copt, coajă de portocală, 3 linguri de cacao.

Cremă: un pachet margarină, 200 g nucă de cocos, 6-7 linguri zahăr pudră.

Mod  de preparare: Blat: într-un castron punem făina, zahărul, cacao, praful de copt şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie şi le amestecăm până se omogenizează, apoi punem apa minerală şi uleiul şi amestecăm cu telul până devine o pastă cremoasă. După aceea adăugăm aromele şi amestecăm. Într-o tavă (eu am folosit tavă dreptunghiulară) punem hârtie de copt, pe care o ungem cu ulei şi o tapetăm cu făină, apoi turnăm compoziţia şi o dăm la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Focul cuptorului să fie la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica când este copt. După ce l-am scos din cuptor îl lăsăm la răcit. După ce s-a răcit secţionăm blatul în jumătate. Pentru cremă am frecat margarina cu zahărul pudră, iar apoi am adăugat nuca de cocos. Blatul îl puteţi însiropa (eu am însiropat cu puţină cafea). Întindem crema pe partea de jos a blatului şi punem capacul. Înainte de servire o puteţi pudra cu zahăr. Poftă bună!

Mai multe