Reţete de la cititori: Prăjitură delicioasă cu vişine - Maria Angelica Trică
Preparare
Vişinele se spală, se curăţă de codiţe şi de sâmburi, apoi se lasă într-o strecurătoare să se scurgă bine. În acest timp, se freacă margarina cu zahărul şi zahărul vanilat până se topeşte, apoi se adaugă gălbenuşurile pe rând şi se toarnă treptat laptele. Separat, se amestecă făina cu praful de copt, apoi se adaugă în compoziţia de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă în compoziţia de mai sus si se amesteca cu grija de sus in jos ca sa nu se lase.Se unge o tava cu margarină şi se tapetează cu făina şi se toarnă compoziţia uniform. Deasupra se pun vişinele scurse şi date prin făină, apoi se bagă tava la cuptor penteu 45-50 de minute. Când este gata, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr pudră vanilat, apoi se serveşte tăiată în bucăţi pătrate.