Reţete de la cititori: Prăjitură «deşteaptă» cu ciocolată - Andreea Rădulescu

12 iunie 2014 14:48   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 5 ouă, 150 g zahăr, 50 g unt, 500 ml lapte, 150 g ciocolată, 5 linguri făină, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 vârf cuţit praf de sare, unt şi pesmet pentru tapetat tava, zahăr pudră.

Preparare:

Topim ciocolata cu untul într-un ibric la foc mic apoi lăsăm să se răcească. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu tot zahărul până se obţine o cremă. Adăugăm ciocolata topită cu untul şi făina, apoi laptele călduţ şi amestecăm până compoziţia devine omogenă. Încorporăm albuşurile bătute spumă cu praful de sare şi amestecăm uşor. Turnăm compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi dăm la cuptor la foc mic aproape o oră. Când este gata presărăm zahăr pudră şi lăsăm să se răcească. 

Mai multe