Reţete de la cititori: Prăjitură Fanta
Maria Avram să ne învaţă să pregătim o delicioasă prăjitură cu Fanta.
6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină,1 praf de copt; Cremă: 200 g unt (80% grăsime), 500 g brânză dulce, 200 g zahăr pudră; Glazura: 750 ml suc Fanta de portocale, 3 plicuri budincă de vanilie, 6 linguri de zahăr.
Mod de preparare Prăjitură Fanta:
Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se bate în continuare până rezultă o spumă tare. Se încorporează treptat gălbenuşurile şi la final făina cu praful de copt amestecând cu o spatulă de jos în sus.
Turnăm compozitia într-o tavă dreptunghiulară, de mărime potrivită tapetată cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se lasă până trece testul cu scobitoarea. Până se răceşte blatul se prepară glazura. Astfel, în 250 ml suc se dizolvă cele 3 plicuri de budincă şi se pune la fiert 500 ml suc de portocale cu cele 6 linguri de zahăr. Când a început să dea în clocot se adaugă budinca dizolvată şi se amestecă continuu până se întăreşte. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Pentru cremă, care este foarte simplă, se freacă untul cu zahărul după care se adaugă brânza dulce, se amestecă bine şi se întinde peste blatul rece. Când glazura este aproape rece, se întinde peste cremă. Poftă bună!