Reţete de la cititori: Prăjitură foaie peste foaie - Clementina Cojan
13 mai 2014 5:27
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente: 6 ouă, 200 g mac, 250 g zahăr, 1 praf de copt, 8 linguri de făină. Crema: 3 ouă întregi, 3 linguri de făină, 300 ml lapte, 7 linguri zahăr, 1 pachet unt.
Preparare
Pentru foi mixăm ouăle cu zahărul până acesta se topeşte. Adăugăm, pe rând, celalalte ingrediente. Se obţine un aluat mai moale din care facem 4 foi pe dosul tăvii.
Pentru cremă amestecăm pe baie de aburi ouăle cu laptele, făina şi zahărul până obţinem o cremă. O lăsăm să se răcorească şi o amestecăm cuuntul frecat spumă. Adăugăm şi 2-3 plicuri zahăr vanilinat şi asamblăm prăjitura. Foaie, cremă, foaie, cremă. Peste ultima foaie se pune cremă şi se răzuieşte ciocolată. Se taie a doua zi, când s-au înmuiat foile.