Reţete de la cititori: Prăjitura Izaura - Stoian Irina
Ingrediente: Pentru blat: 300 g nuci, 100 g margarină, 10 ouă, 10 linguri zahăr, 12 linguri făină, 1 praf de copt. Crema: 8 gălbenuşuri, 16 linguri zahăr, 2 linguri apă, 250 g margarină. Glazura: 8 albuşuri, 16 linguri zahăr.
Preparare: Se prăjesc 300 g nuci şi se sfărâmă cu sucitorul. Se unge tava cu 100 g margarină şi se pun nucile sfărâmate în tavă. Pentru blat se bat albuşurile cu cele 10 linguri de zahăr, apoi se adaugă gălbenuşurile, praful de copt (stins în oţet) şi cele 12 linguri de făină. Această compoziţie se pune peste nucile din tavă şi se bagă la cuptor. Când este coaptă se scoate şi se lasă să se răcească apoi se răstoarnă ca să pice nucile deasupra.
Crema: gălbenuşurile, zahărul şi ce 2 linguri de apă se fierb pe aburi până se îngroaşă apoi se pune la răcit, după care se adaugă margarina până când devine o compoziţie cremoasă şi se adaugă peste blat.
Glazura: albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă deasupra cremei (în loc de glazură puteţi folosi frişcă). Deasupra puteţi presăra baghete colorate, nucă de cocos sau ciocolată rasă.