Retete de la cititori: Prajitura Snikers / Adriana Szerepi

7 aprilie 2013 7:59   Rețete
Ultima actualizare:

PreparareAlbuşurile le batem spumă cu un praf de sare. Adăugăm apoi zahărul şi mixăm până devine lucioasă ca la bezea. Amestecăm nuca cu făina şi praful de copt şi o încorporăm uşor cu spuma de albuş. Se coace la foc potrivit până se rumeneşte. Crema: caramelizăm zahărul la foc mic. Când a devenit auriu dăm deoparte şi adăugăm untul tăiat cubuleţe. Amestecăm uşor până se omogenizează, apoi punem pe foc până se îngroaşă. Adăugăm pe rând gălbenuşurile amestecând după fiecare. Fierbem până se îngroaşă ca o smântână. La final adăugăm nuca tăiată (eu am şi prăjit-o înainte puţin). Lăsăm să se răcorească puţin dar nu să se răcească. Ciocolata albă o dăm pe răzătoarea mare şi o punem peste blatul călduţ încă. Crema o punem cu grijă peste stratul de ciocolată albă. Dăm la frigider puţin apoi facem glazura pe baie de abur până se topeşte ciocolata complet. Se ornează după imaginaţia fiecăruia.

Mai multe