Reţete de la cititori: Prăjitura Tosca - Adriana Szerepi
PreparareBlat: mixăm albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi mixâm până se topeşte. Spuma trebuie să fie tare ca la bezea. La sfârşit adăugăm făina amestecată cu praful de copt, nuca de cocos şi macul. Întindem compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit până se rumeneşte puţin şi trece testul scobitorii.Crema: mixăm gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, adăugăm peste ele budinca amestecată cu laptele rece şi punem pe foc mic până se îngroaşă amestecând mereu. Se lasă la răcit. Când e rece mixăm untul şi adăugăm câte o lingură de budinca treptat omogenizând după fiecare. Întindem crema peste blatul răcit. Trecem biscuiţii pe ambele părţi prin cafea şi-i aşezăm unul lângă celălalt peste cremă.Glazura: ingredientele se pun pe baie de abur. După ce s-a topit cioclolata se întinde peste stratul de biscuiţi. Se dă la rece câteva ore înainte de a se tăia.