Reţete de la cititori: Pulpe de pui cu cocos – Bianca Raluca Panazan

23 iulie 2013 7:46   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 2 pulpe de pui întregi, 1/2 cutie lapte de cocos, sare, piper alb, boia dulce, ghimbir, piper roşu, oregano, ulei de măsline, 3-4 frunze de busuioc, 1 căţel de usturoi mare.

Pentru piure în 2 culori: 5 morcovi, 4-5 cartofi, 1 cană de lapte, 2 linguri de margarină, sare, piper.

PrepararePulpele de pui se taie în două, se crestează, se condimentează şi se pun într-un castron cu ulei de măsline şi laptele de cocos.Se amestecă toate ingredientele, în zonele crestate se pun feliuţe de usturoi.Se aşează pulpe de pui în vasul roman împreună cu sosul format, se presară piper roşu, oregano şi frunze de busuioc.Se dă la cuptor pentru 30-40 minute.Între timp se pun la fiert separat morcovii întregi într-o crăticioară, iar cartofii se pun cubuleţe în altă crăticioară.Când s-au fiert se prepară piureul de cartofi cu jumătate de cană de lapte şi 1 lingură de unt, sare şi piper după gust. Se amestecă totul foarte bine,La fel se procedează şi cu piureul de morcovi, aceleaşi ingrediente şi pasăm cu blenderul.Într-o farfurie punem o formă, punem jumătate de piure de cartofi, iar deasupra punem piureul de morcovi. Se servesc şi pulpele de pui cu puţin sos.

Mai multe