Reţete de la cititori: Raţă umplută cu legume - Brînduşa Aluculesei

2 mai 2014 9:42   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: o raţă de ţară, un ardei gras, o legătură de ceapă verde, 2 linguri de orez, 2 ouă, un castronel de hulughite fierte şi tăiate mărunt, (bureţi de pădure), un morcov, 10 g piper, 5 g tarhon, o lingură maggi secretul gustului cu gust de găină, 1 linguriţă usturoi granulat Kotanyi, 100 ml ulei, 5 g boia de ardei iute.

Preparare

Se curăţă raţa bine, se spală şi se scot din ea măruntaiele şi se opreşte doar ficăţelul şi inimioara. Într-un vas punem ardeiul tocat mărunt, ceapa verde tocată mărunt, morcovul tocat mărunt, ouăle, orezul, piperul, tarhonul, jumătate de lingură de maggi secretul gustului şi jumătate de linguriţă de usturoi granulat Kotanyi, punem ficăţelul şi inimioara tăiate mărunt şi omogenizăm bine compoziţia şi umplem raţa cu această compoziţie.

Apoi punem câteva linguri de ulei în tavă, presărăm piper măcinat, un pic de usturoi granulat, un pic de tarhon, un pic de maggi şi aşezăm raţa umplută în tavă şi o stropim cu ulei bine şi peste ulei vom adăuga restul de magii, de usturoi şi boiaua de ardei iute, acoperim tava, în cazul meu am folosit tavă yena cu capac şi dăm tava la cuptor la foc potrivit.

Când este rumenă, oprim focul şi lăsăm să se răcorească. Se serveşte cu mămăliguţă şi castraveţi muraţi. Poftă bună!

Mai multe