Reţete de la cititori: Roşii umplute cu carne tocată – Dogaru Aura

31 august 2014 19:31   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

2-3 kg roşii gogoşar

1-2 kg roşii obişnuite pentru sucul fără seminţe şi pieliţe

1 kg carne de porc

100 g orez

1/2 kg ceapă

1-2 ouă

puţină făină

sare, piper, cimbru, busuioc, mărar

apă 

Preparare:

Avem nevoie de roşii speciale pentru umplut (roşii gogoşar, arată exact ca un gogosar - roşii şi galbene şi sunt goale în interior).

În funcţie de câte roşii avem preparăm umplutura din carne de porc, pe care o tăiem bucăţele şi o dăm prin maşina de tocat carne. Amestecăm carnea tocată cu o mână de orez şi cu ceapa tocată mărunt, la cuţit.

Se pun şi 1-2 ouă pentru a lega compoziţia şi condimente (sare, piper, cimbru, busuioc).

Fiecare roşie umplută se dă cu capul prin făină înainte de a se aşeza în oala în care se vor fierbe (pentru a nu ieşi compoziţia). Se prepară un sos din roşii obişnuite, fără seminţe şi piei şi se adaugă peste roşiile umplute.

Compoziţia astfel obţinută se pune pe aragaz la foc obişnuit şi se mişcă vasul pentru a nu se lipi până când se fierb bine.

La sfârşit se pune sare după gust şi puţin mărar verde. Se servesc calde.

Opţional se pot servi alături de o lingură de smântână.

Mai multe