Rețete de la cititori: Ruladă aperitiv – Ursan Anișoara
Ingrediente: Blat (pentru formă de 30/30 cm): 3 ouă, 2 linguri vârfuite de făina, sare, oregano, 2 linguri de ulei de măsline, 100 g piure de spanac (congelat sau proaspăt)
Umplutura: 150 g brânza de vaci bine scursă, 75 g mozzarella,100 g piept de pui afumat, sare. piper.
Preparare:
Se prepară blatul mixând bine albușurile cu un praf de sare. până se intăresc.Se mixează și gălbenușurile cu uleiul de masline si la sfarsit adaugam piureul de spanac. Se incorporează în abusul tare apoi condimentam dupa gustul fiecăruia (eu am ales un pic de oregano) ,se incorporeaza si faina si se dă la copt cca.15 minute în tava unsă cu un pic de ulei sau tapetată cu hârtie pentru copt.Se prepară crema de brânza la blender, mixând bine brânza de vaci cu mozzarella, cu un praf de sare si piper.Se intinde această cremă pe dosul blatului apoi jumătate din pieptul de pui afumat îl taiem cubulețe mici si presăram pe toată suprafata cremei iar cealalta jumatate o taiem fasii sutiri pe care le punem deasupra si rulam cu grija strans. Se dă la rece cel putin 3 ore, dar ideal ar fi de seara pana dimineața inainte de a o tăia în felii.Poftă bună!