Reţete de la cititori: Ruladă cu căpşuni - Gabriela Antici

10 ianuarie 2015 11:26   Rețete
Ultima actualizare:

  • Ingrediente:
  • •        blat
  • •        7 ouă
  • •        7 linguri făină
  • •        1/2 praf de copt
  • •        7 linguri zahăr
  • •        1 praf sare
  • •        crema:
  • •        600 g brânză vaci
  • •        200 g zahăr pudra cu aromă vanilie
  • •        1 lingură cacao
  • •        2 linguri capuccino
  • •        100 ml frişcă
  • •        200 g unt
  • •        1 esenţă vanilie
  • •        căpşuni
  • •        glazură
  • •        ciocolată

Preparare: Blat - Mixăm albuşurile spumă cu un praf sare. Separat gălbenuşurile le amestecăm cu zahărul până se topeşte şi răsturnăm peste albuşuri. Amestecăm şi adăugăm în ploaie făină amestecată cu praful de copt. Ungem o tavă (eu am folosit tavă de la aragaz) cu ulei şi o tapetăm cu făină şi răsturnăm compoziţia de blat. Dăm la cuptorul preîncălzit cca 15 min (sau putem face testul cu scobitoarea). Scoatem blatul fierbinte îl îl rulăm într-un prosop umed. Crema - Brânză o mixăm cu zahărul şi esenţă. Adăugăm lingurile de cacao şi capuccino. Treptat adăugăm frişcă şi untul ţinut la rece. Dăm crema la frigider cca 30 minute. Desfacem blatul şi îl ungem cu crema de brânză iar deasupra pe mijloc punem un rând de căpşuni. Şi rulăm ţinând căpşuni pe mijloc înăuntru. Deasupra turnam glazură de ciocolată şi putem servi. Poftă bună!

Mai multe