Reţete de la cititori: Ruladă cu carne de porc

12 iulie 2018 12:52   Rețete
Ultima actualizare:

Aluculesei Brînduşa ne-a pregătit ruladă de carne de porc.

Ingrediente Ruladă de carne de porc:

2 bucăţi muşchiuleţ de porc (cam 1,5 kg), un ardei gras roşu, o legătură de ceapă verde, 200 g măsline fără sâmburi, 1 linguriţă piper măcinat, un plic tarhon, sare după gust, 100 ml ulei, 100 ml vin roşu, 2 bucăţi cârnaţi condimentaţi (400 g).

Preparare Ruladă de carne de porc:

Se curăţă muşchiuleţul de pieliţe şi se taie sub formă de foaie subţire cam cât se poate să nu se fisureze şi se presară tarhon, pe mijloc punem o bucată de cârnat, pe lângă el se aşează ardei gras tocat mărunt, ceapa tocată mărunt, măsline, sare după gust şi rulăm încet foaia de carne şi o legăm cu aţă un pic mai groasă, punem ulei în tavă, peste ulei adăugăm piper măcinat şi tarhon, peste tarhon punem ruladele, peste rulade presărăm tarhon şi piper măcinat, turnăm un pic de ulei peste ele şi vinul şi dăm tava la cuptor, din când în când mai luăm ulei cu lingura din tavă şi dăm peste rulade, aşa se vor rumeni frumos şi nu se vor arde sau coace prea tare. Când sunt gata se vor servi cu salată de sfeclă roşie.

Poftă bună!

Mai multe