Reţete de la cititori: Ruladă cu gem de căpşuni – Ionescu Ana-Claudia

4 iunie 2015 11:31   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 450 g gem de căpșuni
  • peltea de căpșuni pentru decor
  • 50 g fulgi de cocos

Cum se prepară:

Se freacă gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat  până devine o cremă spumoasă. Se încorporează albușurile bătute spumă tare, se adaugă făina și se amestecă ușor , de jos în sus.

Se toarnă compoziția într-o formă dreptunghiulară, tapetată cu folie specială de copt și se coace circa 15-20 de minute. Blatul se scoate pe un prosop umezit, se unge uniform pe toată suprafața cu gem de căpșuni și se rulează, cât este cald pentru a nu se rupe.

După ce se răcește, se unge deasupra cu peltea și se presară cu fulgi de cocos. Se lasă la rece două ore înainte de afi tăiată felii.

Mai multe